Á la carte 2019

Denna meny serveras endast kvällstid på Sjöpaviljongen, vänligen se vår lunch-meny under fliken "Wärdshuslunch".

Förrätter/Starters
Toast Skagen
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-
195:-
Toast med löjrom från Kalix med finhackad rödlök och smetana
Toast with caviar from Kalix, fine chopped onion and smetana
20 g 245:-
40 g 345:-
Älgcarpaccio med jordärtskocksmajonnäs, syltad kantarell och riven Pecorino
Elk Carpaccio with Jerusalem artichoke mayonnaise, pickled chantarell and grated Pecorino
185:-
Råbiff på Svensk gårdskalv med tryffelcrème och pommes allumettes och hasselnötter
Tartar of Swedish farmyard veal with truffle cream, hazelnuts and pommes allumettes
185:-
Fisk / Fish
Smörstekt gösfilé med skogsvamp, rökt sidfläsk, smålök, brandade och friterad lök
Butterfried pike -perch with mushrooms, smoked pork, onions, brandade and fried onions
345:-
Pocherad hälleflundra med broccolipuré, citroninlagd svartrot, kammussla, beurre blanc med forellrom och marconamandel
Poached Halibut with broccoli puré, lemon infused salsify, scallop, beurre blanc and marcona almond
365:-
Ångad Lofoten Torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och färskriven pepparrot
Cod with prawns, egg, browned butter och horseradish
325:-
Vegetariskt/ Vegetarian
Confiterade jordärtskockor med syrad pumpa, rökt tofu,ostronskivling,grönkål,brynt smör och tryffel
Confited artichoks with pumpkin, smoked tofu, oyster mushroom,kale, browned butter and truffle
225-:
Kött / Meat
Svensk ryggbiff med ostronskivling, korv på lufttorkad skinka, bakad borettanelök, rökt märgsmör och Västerbottenkroketter
Swedish Beef with Oyster mushrooms, sausage, baked borettane onion, smoked marrow butter and croquettes
385:-
Älglövbiff med rå äggula, riven pepparrot och västerbottengratinerad mandelpotatispuré
Elk minute steak with egg yolk, horseradish and cheesegratinated almond potato puree
325:-
Svenskt rådjur med pumpapuré, apelsinkokt pumpa, bondbönor, rostad jordärtskocka och grönpepparsky
Swedish venison with pumpkin, broad beans, roasted Jerusalem artichoke and green pepper demi-glace
345:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
175:-
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill and dijon fried herring with lingonberries, browned butter and potato puree
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
255:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with creamy dill potatoes
215:-
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt/starter - Toast Skagen
Toast with Prawns, dill och mayonnaise
Varmrätt / Main - Ångad Lofoten Torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och färskriven pepparrot
Cod with prawns, egg, browned butter och horseradish
Eller / Or Älglövbiff med rå äggula, riven pepparrot och västerbottengratinerad mandelpotatispuré
Elk minute steak with egg yolk, horseradish and cheesegratinated almond potato puree
Dessert - Crème Caramel med varma hjortron, mandelflarn och vaniljglass
Créme Caramel with cloudberries, almond biscuit and vanilla ice cream
Desserter / Desserts
Valrhona Chokladfondant fylld med nougat. Kaffeglass & kanderade nötter
Valrhona chocolate fondant stuffed with nougat. Coffee ice cream and candied nuts
135:-
Vaniljmunk med karamelliserat äpple och kardemummaglass
Vanilla doughnut with caramelized cardamom
125:-
Crème Caramel med varma hjortron, mandelflarn och vaniljglass
Crème Caramel with cloudberries, almond biscuit and vanilla ice cream
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Sällskap om 10 personer och fler
Vänligen kontakta restaurangen via mail för meny & information
info@sjopaviljongen.se