Dagens wärdshuslunch

DAGENS WÄRDSHUSLUNCH 
 Serveras måndag-fredag 11.30-14.30 (inga röda dagar)
 All Take away 20% rabatt på ordinarie priser

Dagens sallad - Todays salad
Sallad med varmrökt lax, ramslöksdressing, gulbetor,färskpotatis och fänkål

Salad with warm smoked salmon,ramsons dressing,beets,new potatoes and fennel
150:-

Dagens vegetariska - Todays vegetarian
Sparrisrisotto med parmesan och ruccola 

Asparagus risotto with parmesan and ruccola
150:-

Dagens fisk - Todays fish
Lax och skaldjursfärserade rödspättafileer med spenat,färsk vitkål och chablissås

Fillet of plaice filled with salmon and shellfish, served with spinach, white cabbage and white wine sauce
150:-

Dagens kött - Todays meat
Kalv och persiljejärpar med champinjongräddsky, potatispuré och pressgurka
Veal croquettes with mushroom sauce ,potato puree and pickled cucumber

150:
Dagens extra-Todays extra

Kalvlever Anglaise med bacon, kapris och rödvin
Calfliver Anglaise with bacon, capers and red wine sauce

150:-

TIPS FRÅN KOCKEN | CHEFS´S CHOICE

Kall inkokt lax med dillmajonnäs och picklade grönsaker
Cold  poached salmon with dill mayonnaise and pickled vegetables
265:-

Parmesangratinerade gäddqueneller med skaldjur spenat och hummersås
Pike quenelles with shellfish, spinach and lobster sauce
259:-

Wallenbergare med små ärtor, potatispuré,rårörda lingon och brynt smör
Wallenbergare (burger made of minced veal) served with peas, potatopuree and browned butter
265:-

DESSERT
Vit chokladmousse med hallon och mandelflarn

White chocolate mousse with raspberry and almond biscuit
40:-

LUNCH A LA CARTE

FÖRRÄTTER -  STARTERS

Toast skagen
Toast with a mix of Prawns, dill & mayonnaise
155:- / 195:- 

Färsk vit sparris med hollandaisesås, örtsallad och lufttorkad skinka
White asparagus with sauce hollandaise, herb salad and air-dried ham
195:- / 275:-

Råbiff på svenskt gårdskött, friterad kapris, rödbetor, ramslök, tryffel och alumettpotatis
Tartar of swedish farmyard meat with fried capers, beets, ramsons , truffle and alumette potatoes
185:-

 

VARMRÄTTER- MAIN COURSE
 

Hel kungsflundra med sauterad spenat, argentinsk rödräka, brynt sojasmör och sotad lime
Plaice (whole) with spinach, argentinian red shrimp, browned soya butter and grilled  lime
325:- 

Svensk entrecôte med fermenterad chili, jalapeno och märgsmör, rostade sesamfrön,
Pico de gallo och pommes frites

Swedish entrecote with chili, jalapeno and marrow butter ,roasted sesame seeds,
Pico de gallo and chips
385:-
 

Dill- & dijonstekt Strömming med rårörda lingon & brynt smör
Dill- & Dijon fried Herring with lingon berries & browned butter
165:-

Rimmad lax med dillstuvad potatis
Cured salmon with dill stewed potatoes
215:-

Sjöpaviljongens Fisk-& Skaldjursgryta med aioli
Fish-& Shellfish Casserole with aioli
225:-

Räksallad med ägg, avocado & dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado & dijonnaise
255:- 

Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka
Meatballs with cream sauce, lingon berries & pickled cucumber
175 :-