Á la carte-meny november

Menyn gäller från och med 1 november.

Förrätter/Starters
Toast Skagen med Kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with bleak roe
195:-/295:-
Halstrade Kammusslor med rökt mandelpotatiscrème, ostronemulsion,brynt smör och pistasch
Fried Scallops with smoked almond potato cream, oyster emulsion, browned butter and pistachio
165:-
Ankleverterrin med karamelliserad morot och örtsallad
Duck liver with caramelized carrot and herb salad
165:-
Råbiff på svenskt gårdskött, tryffel, sikrom, picklad lök, blomsterkrasse och hasselnötsvinaigrette
Tartar with truffle, whitefish roe , onion & hazelnut vinaigrette
185:-
Vegetariskt: Mandelpotatiscrème med färska rödbetor, pommes allumettes och brynt smör
Vegetarian: Smoked almond potato cream with beetroots, pommes allumettes and browned butter
125:-
Fisk / Fish
Smörstekt Hjälmaregös med blomkålscrème, smörslungad brysselkål, forellrom och hummerrisotto
Fried fillet of pike-perch with cauliflower cream, brussels sprouts, trout roe and lobster risotto
345:-
Ugnsbakad Fjällröding med färska rödbetor, mandel och hollandaise
Baked fillet of Charr with beetroots, mandel and hollandaise
295:-
Moules frites med aïoli
Moules frites med aioli
265:-
Kött / Meat
Ryggbiff med kappa, karl-johan krokett, liten korv, grönpepparsky och potatisgratäng
Sirloin steak served with cep croquette ,sausage, green pepper gravy and potatoes au gratin
335:-
Höstlamm med aubergine,chili, picklade senapsfrön, rostad vitlökscème & svartkål
Automn Lamb with aubergine,chili, pickled mustard seeds, roasted garlic cream & black cabbages
345:-
Rosastekt rådjur med tryffelstuvade svartrötter, picklade kantareller och potatisterrine
Venison with confited artichoke, pickled blackberry & artichoke puree
345:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Kammusslor med rökt mandelpotatiscrème, ostronemulsion,brynt smör och pistasch
Starter: Fried Scallops with smoked almond potato cream, oyster emulsion, browned butter and pistachio
Varmrätt: Ugnsbakad fjällröding med färska rödbetor, mandel och hollandaise
Main course: Baked fillet of Charr with beetroots, almond and hollandaise
Eller/ Varmrätt: Boeuf Bourguignon på hjort med rökt sidfläsk, smålök och champinjoner
Or / Main course: Venison Boeuf Bouirguignon with pork, small onions and mushrooms
Dessert: Lakritsbrûlée med hallonsorbet
Dessert: Liquorice Brülée with raspberry sorbet
Pris: 545:-
Desserter / Desserts
Chokladfondant med nougatpralin och vaniljglass
Chocolate fondant with nougat and vanilla ice cream
125:-
Varma hjortron med gräddfilsmousse, kolacrème,vaniljglass & kolakrisp
Warm Cloudberries with sour cream mousse ,caramel cream,vanilla ice cream & caramel cookie
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Lakritsbrûlée med hallonsorbet
Liquorice Brülée with raspberry sorbet
115:-
Blåbär- och violpannacotta med vit chokladmousse, rostad vit choklad & blåbärsglass
Blueberry and violet Pannacotta with white chocolate mousse, roasted white chocolate & blueberry ice cream
115:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-