Á la carte-meny fr o m 9 maj

Förrätter/Starters
Toast Skagen med kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Toast på kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with Bleak roe
195:-/275:-
Vit sparris med Hollandaise, lufttorkad skinka, rågkrutonger och örtsallad
White asparagus with Hollandaise air-dried ham and croutons
185:-
Sachimi med rättika, soja, pepparrot och rostade sesamfrön
Sachimi with winter radish, soya, horseradish and roasted sesame seeds
165:-
Råbiff med picklade senapsfrön, svartpepparcrème, frasiga rotsaker och persiljeolja
Tartar with black pepper crème and crispy root vegetable
185:-
Vegetariskt: Vit sparris med Hollandaise och rågkrutonger, örtsallad
Vegetarian: White asparagus with Hollandaise and rye croutons, herb salad
175:-
Fisk / Fish
Smörstekt Gösfilé med odlade räkor, gremolata, kronärtskocka och fänkålsrisotto
Fried Pike-Perch with Prawns, gremolata, artichoke and fennel risotto
345:-
Tonfisk från Maldiverna med bakad äggula,hasselnötscrème och krispig skaldjursgyoza samt primörsallad
Tuna fish with baked egg yolk,hazelnuts crème and crispy shellfish gyoza and primeur salad
325:-
Ångad Lofoten torsk med räkor, hackat ägg, brynt smör och pepparrot
Cod with prawns, egg, horse radish and browned butter
325:-
Kött / Meat
Kalvfilé med färsk Gotlandssparris, bearnaisesås, friterad rattepotatis och ruccola
Veal fillet with aspagus,Bearnaise sauce, fried potatoes and rocket salad
335:-
Ryggbiff med kappa, frasig ostronskivling, café de Paris smör, friterad vitlök och bakad potatis
Sirloin steak with oyster mushroom, café de Paris butter, fried garlic and baked potatoes
345:-
Wallenbergare med smörstekta ärtor, potatispuré och rårörda lingon
Hamburger made of minced veal, egg yolks and cream served with potato pure and lingonberries
265:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
210:-
Lenrimmad Fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Kall inkokt Lax med dillmajonnäs & pressgurka
Salmon poached cold with dill mayonnaise & pickled cucumber
225
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for Today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Vit sparris med Hollandaise, lufttorkad skinka, rågkrutonger och örstallad
Starter: White asparagus with Hollandaise air-dried ham and croutons
Varmrätt: Ångad Lofoten-torsk, handpillade räkor, hackat ägg, färskriven pepparrot och brynt smör
Main course: Poached Cod with prawns, egg, horse radish and browned butter
Eller/ Varmrätt: Wallenbergare med smörstekta ärtor, potatispuré och rårörda lingon
Or / Main course: Hamburger made of minced veal, egg yolks and cream with potato pure and lingonberriesl
Dessert: Rabarberconsumé med bakade rabarber och mandelglass
Dessert: Cold Rhubarb soup with almond ice cream
Pris: 525:-
Desserter / Desserts
Rabarberconsumé med bakade rabarber och mandelglass
Cold Rhubarb soup with almond ice cream
115:-
Hallonsorbet med färskostmousse, hasselnötscrumble och maräng
Rasberry sorbet with pot cheese mousse, hazelnuts crumble and meringue
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Chokladterrine med Manjaricrème jordnötsmörsmousse och passionsfrukt
Chocolate terrine with peanut mousse and passion fruit
125:-
Cremé Brule
Creme Brulee
95:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-