Á la carte maj

Menyn gäller från och med 1 maj. 

Förrätter/Starters
Toast Skagen med Kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med finskuren rödlök,smetana och smörstekt bröd
Toast with bleak roe
245:-/345:-
Råbiff på svensk gårdskött, ramslökscrème, betor, kapris och sommartryffel
Tartar with ramsons cream, beets, capers and summer truffle
185:-
Färsk vit sparris med hollandaise, kavring, forellrom och örtsallad
White asparagus with sauce hollandaise, rye bread, trout roe and herb salad
185:-
Iberico cebo skinka med kronärtskockscrème, oliver och mandlar
Iberico Cebo Ham with artichoke cream, olives & almonds
165:- /285:-
Fisk / Fish
Smörstekt gösfilé med sotad färsk sparris, basilikacrème, halstrad kammussla och pinjenötter
Fried fillet of pike- perch with fresh asparagus, basil cream fried scallop and pine nut
345:-
Linfångad tonfisk med avocado, spenat, brynt smör smaksatt med soja samt pocherat ägg
Tuna fish with avocado, spinach, browned butter & poched egg
325:-
Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och färskriven pepparrot
Cod with prawns, egg, browned butter & horseradish
325:-
Kött / Meat
Rödvinsbräserade Oxkinder med tryfferad potatispuré och smörslungade sockerärtor
Red wine braised cheek of beef with potato puree with truffle och butter fried suger peas
275:-
Biff med kappa, ramslökssmör, karamelliserad vitlök, kronärtskocka samt pommes frites
kronärtskocka samt pommes frites Sirloin steak with ramsons butter, caramelized garlic, artichoke and French fries
345:-
Confiterad majsanka med persiljerotspuré, valnötter, smörstekta toppmurklor och fikonvinägersky
Confited Corn Duck with parsley root puree, walnuts, fried black morel and fig vinegar gravy
325:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt: Färsk vit sparris med hollandaise, kavring, forellrom och örtsallad
Starter: White asparagus with sauce hollandaise, rye bread, trout roe and herb salad
Varmrätt: Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör och färskriven pepparrot
Main course: Cod with prawns, egg, browned butter and horseradish
eller/
or
Varmrätt: Rödvinsbräserade oxkinder med tryfferad potatispuré och smörslungade sockerärtor
Main course: Red wine braised cheek of beef with potato puree with truffle and butter fried suger peas
Dessert: Färska bär med vaniljsabayonne, rostad vit choklad och karamelliserade nötter
Dessert: Fresh berries with vanilla sabayonne, roasted white chocolate and caramelized nuts
Desserter / Desserts
Färska bär med vaniljsabayonne, rostad vit choklad & karamelliserade nötter
Fresh berries with vanilla sabayonne, roasted white chocolate and caramelized nuts
125:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Chokladfondant med kolacrème och gräddfilsglass
Chocolate fondant with toffee & soured ice cream
125:-
Rabarberpaj med vaniljglass
Rhubarb Pie with vanilla ice cream
125:-
Ost / Cheese