Á la carte januari

Menyn gäller från och med januari.

Förrätter/Starters
Toast Skagen med Kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with bleak roe
195:-/295:-
Råbiff Gourmand på svenskt gårdskött med fikon, anklever, syrad pumpa och mandelcréme
Tartar Gourmand with figs, duck liver, pickled pumpkin &almond cream
185:-
Jordärtskockssoppa med halstard kammussla, tryffel & krämbakat ägg (går att få vegetarisk)
Artichoke soup, lightly fried scallop, truffle & cream baked egg ( served withou scallops)
175 :- (125:-)
Fisk / Fish
Smörstekt Hjälmaregös med blomkålscrème, smörslungad brysselkål, forellrom och hummerrisotto
Fried fillet of pike-perch with cauliflower cream, brussels sprouts, trout roe and lobster risotto
345:-
Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör & färskriven pepparrot
Cod with prawns, egg, browned butter & horseradish
325:-
Kött / Meat
Ryggbiff med bearnaisesås, färskabönor & pommes frites
Sirloin steak served with Béarnaise sauce, beans & chips
335:-
Rosastekt rådjur med tryffelstuvade svartrötter, picklade kantareller och potatisterrine
Venison with creamy black salsify, pickled chanterelles and potato terrine
345:-
Biff Rydberg serveras med senapsgrädde & Rå ägggula
Biff Rydberg A Swedish classic - sliced fried beef, fried potato & fried onion served with raw eggyolk and cold mustardcream.
315:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Toast Skagen med Kalixlöjrom
Starter: Toast with a mix of prawns, dill & mayonnaise
Varmrätt: Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör & färskriven pepparrot
Main course: Cod with prawns, egg, browned butter & horseradish
Eller/ Varmrätt: Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor,lingon & brynt smör
Or / Main course: Hamburger made of minced meat, potato puree, peas, lingonberries & browned butter
Dessert: Citrontarte med italiensk maräng & Hallonsorbet
Dessert: Lemon tarte with Italian meringue and sorbet
Pris: 545:-
Desserter / Desserts
Chokladfondant med nougatpraline & vaniljglass
Chocolate fondant with nougat & vanilla ice cream
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Citrontarte med italiensk maräng & Hallonsorbet
Lemon tarte with italienm meringue and sorbet
125:-
Chokladbrûlé
Chocolatebrûlé
95:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-