Á la carte april

Menyn gäller från och med 1 april. 

Förrätter/Starters
Toast Skagen med Kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med finskuren rödlök,smetana och smörstekt bröd
Toast with bleak roe
245:-/345:-
Råbiff på svensk flankstek, sesamdressing, salladslök, rädisor, vaktelägg och yozocrème
Tartar with sesame dressing, spring onion, radish, quail egg and yuzo cream
185:-
Färsk vit sparris med hollandaise, kavring, forellrom och örtsallad
White asparagus with sauce hollandaise, rye bread, trout roe and herb salad
185:-
Fisk / Fish
Smörstekt sjötungsrullad med, kammussla, havskräftstjärt, spenat, persiljécrème och brynt smör smaksatt med soja & serveras med pommes duchesse
Fried Sole roulade , scallop, spinach, & browned butter with soya, parsley cream & served with pommes duchesse
365:-
Smörstekt kummel med ramslökspesto, pocherat ägg och örtchablis
Fried Hake with ramsons, pesto, poached egg and herb Chablis sauce
295:-
Kött / Meat
Hjort med rostad jordärtskocka, crème på karljohansvamp, karljohankrokett, inlagd shiitake & baconolja
Venison with roasted artichoke, cep cream, cep croquette, pickled shiitake & bacon oil
345:-
Biff med kappa, krispig ostronskivling, sås bordelaise, rökt märgsmör och pommes frites
Sirloin steak crispy oyster mushroom, sauce Bordelaise, smoked marrow butter and French fries
335:-
Glaserat Vårlammlägg från Sörmland med frasig getost, smörkokt spetskål och parmesanpuré
Glazed Spring Lamb with crispy goat cheese, pointed cabbage and potato puree with parmesan
285:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters 545:-
Förrätt: Färsk vit sparris med hollandaise, kavring, forellrom och örtsallad
Starter: White asparagus with sauce hollandaise, rye bread, trout roe and herb salad
Varmrätt: Smörstekt Kummel med ramslökspesto, pocherat ägg och örtchablis
Main course: Fried Hake with ramsons, pesto, poached egg and herb Chablis sauce
eller/
or
Varmrätt: Vårlammlägg från Sörmland med frasig getost, smörkokt spetskål och parmesanpuré
Main course: Glazed Spring Lamb with crispy goat cheese, pointed cabbage and potato puree with parmesan
Dessert: Bakad glasrabarber med vit chokladmousse, pistaschglass och rostad vit choklad
Dessert: Baked Rhubarb with white chocolate mousse, pistachio ice cream &roasted white chocolate
Desserter / Desserts
Chokladfondant med mjölkchokladglass, gräddfil & kanderade hasselnötter
Chocolate fondant with milk chocolate ice cream & hazelnuts coat with suger
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Passionsfrukts-tiramisu med saltlakritsglass, hallonmousse och frystorkade hallon
Passion fruit Tiramisu with liquorice ice cream, and rasberry mousse
125:-
Bakad glasrabarber med vitchokladmousse, pistaschglass och rostad vit choklad
Baked Rhubarb with white chocolate mousse, pistachio ice cream &roasted white chocolate
95:-
Ost / Cheese