Á la carte

Förrätter/Starters
Toast Skagen med Kalixlöjrom
Toast with a mix of prawns, dill and mayonnaise
155:-/195:-
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör
Toast with bleak roe
245:-/345:-
Råbiff på svensk flankstek, sesamdressing, salladslök, rädisor, vaktelägg och yozocrème
Tartar with sesame dressing, spring onion, radish, quail egg and yuzo cream
185:-
Rådjurschili med gräddfil, halstrad anklever och syrad lök
Venison Chili, fried duck liver and pickled onion
175 :-
Svartrot med hollandaise och friterad svartrot
Black Salsify with hollandaise sauce and fried black salsify
125:-/ 175:-
Fisk / Fish
Smörstekt Sjötungsrullad med, kammussla,havskräftstjärt, spenat, persiljécrème och brynt smör smaksatt med soja & serveras med pommes duchesse
Fried Sole roulade , scallop, spinach, & browned butter with soya, parsley cream & served with pommes duchesse
365:-
Helstekt Bergtunga med svartkål, brynt mandelsmör, handpillade räkor & citron
Fried hole lemon Sole with black cabbage, browned almond butter & shrimps
325:-
Kött / Meat
Hjort med rostad jordärtskocka, crème på karljohansvamp, karljohankrokett, inlagd shiitake & baconolja
Venison with roasted artichoke, cep cream, cep croquette, pickled shiitake & bacon oil
345:-
Biff med kappa, krispig ostronskivling, sås bordelaise, rökt märgsmör och pommes frites
Sirloin steak crispy oyster mushroom, sauce Bordelaise, smoked marrow butter and French fries
335:-
Alltid på Sjöpaviljongen / Always at Sjöpaviljongen
Dill- och dijonstekt strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Dill- and dijon fried herring with lingon berries, browned butter and potato puree
155:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
Meatballs with potato purée, creamy sauce, pickled cucumber and lingon berries
165:-
Sjöpaviljongens fisk- och skaldjursgryta med aioli
Fish- and shellfish casserole with aioli
225:-
Räksallad med ägg, avokado och dijonnaise
Prawn salad with egg, avocado and dijonnaise
245:-
Lenrimmad fjordlax med dillstuvad potatis
Lightly salted Salmon with creamy dill potatoes
215:-
Vegetariskt / Vegetarian
Veckans vegetariska
Our vegetarian dish of the week
175:-
Dagens tips / Today´s special
Fråga oss gärna!
Please ask for today´s special!
Köksmästarens 3-rätters
Förrätt: Toast Skagen med Kalixlöjrom
Starter: Toast with a mix of prawns, dill & mayonnaise
Varmrätt: Ångad Lofoten-torsk med handpillade räkor, hackat ägg, brynt smör & färskriven pepparrot
Main course: Cod with prawns, egg, browned butter & horseradish
Eller/ Varmrätt: Wallenbergare med potatispuré, små gröna ärtor, lingon & brynt smör
Or / Main course: Hamburger made of minced meat, potato puree, peas, lingonberries & browned butter
Dessert: Sorbet på Granny Smith äpple, mandelkaka, mandelsabayonne & nötkrokant
Dessert: Apple Sorbet with almond cake, almond sabayonne & almond brittle sorbet
Pris: 545:-
Desserter / Desserts
Chokladfondant med mjölkchokladglass, gräddfil & kanderade hasselnötter
Chocolate fondant with milk chocolate ice cream & hazelnuts coat with suger
135:-
Sjöpaviljongens chokladbit
A piece of chocolate
15:-/st
Passionsfrukts -tiramisu med saltlakritsglass, hallonmousse och frystorkade hallon
Passion fruit Tiramisu with liquorice ice cream, and rasberry mousse
125:-
Sorbet på Granny Smith äpple, mandelkaka, mandelsabayonne och nötkrokant
Apple Sorbet with almond cake, almond sabayonne & nut brittle
115:-
Ost / Cheese
En bit ost med husets marmelad
Cheese with marmelade
75:-